E martë, Mars 5Shtyllat kryesore të Partisë FJALA janë: 1.Zhvillimi ekonomik i vendit, 2.Sundimi i drejtësisë, rendit dhe ligjit.

Fjalimet e Kryetarit në Kuvendin e Kosovës

Dr.Gëzim Kelmendi: Shqyrtimi i parë i Projektligjit për fondet pensionale të Kosovës

Dr.Gëzim Kelmendi: Shqyrtimi i parë i Projektligjit për fondet pensionale të Kosovës

Fjalimet e Kryetarit në Kuvendin e Kosovës
Shqyrtimi i parë i Projektligjit për fondet pensionale të Kosovës Prishtinë | Kuvendi i Kosovës Në bazë të nenit 56 të Rregullores së Punës së Kuvendit, komisioni funksional e ka shqyrtuar projektligjin dhe Kuvendit ia ka paraqitur raportin me rekomandime për shqyrtim në parim. Në emër të Koalicionit Kosova e Re, deputeti Gëzim Kelmendi, e ka fjalën. GËZIM KELMENDI: Faleminderit, I nderuari kryetar! I nderuari zëvendëskryeministër, Ministra të nderuar, Kolege dhe kolegë deputetë të nderuar, Ligji të cilin kemi para veti, pa dyshim se është një ligj i cili shqyrton gjithashtu problematikën e një shtrese i cili është lënë pas dore në kohë të luftës. Ne jemi të gjithë dëshmitarë për atë situatë të cilën ka kalua dhe po kalon një pjesë e popullatës do të thotë pj
Dr.Gëzim Kelmendi: Demarkacioni Kosovë – Mali i Zi  Koha për deklarime jashtë rendit të ditës

Dr.Gëzim Kelmendi: Demarkacioni Kosovë – Mali i Zi Koha për deklarime jashtë rendit të ditës

Fjalimet e Kryetarit në Kuvendin e Kosovës
Demarkacioni Kosovë - Mali i Zi Koha për deklarime jashtë rendit të ditës Kufiri Kosovë Mali Zi Prishtinë | 27 Mars 2011 | Kuvendi Kosovës Gëzim Kelmendi : I nderuari Kryetar i Kuvendit, I nderuari Kryeminister, Të nderuar zevendëskryeministra dhe ministra, Kolege deputet të nderuar... Shteti yne i ri,pas shpalljes së pavarësisë dhe sot e kesaj dite vazhdon të kaloj neper sfida dhe veshtirësi të ndryshme. Kjo periudhe e tranzicionit,qe padyshim është mjaftë e veshtirë dhe me natyre komplekse kërkon angazhim dhe përkushtim maksimal të gjithë faktorit politik dhe gjithë qytetareve të Kosovës në vecanti. Jemi një shtet i ri qe si prioritet ka integrimin në strukturat veriatlantike dhe në Bashkimin Europian. Njekohesisht angazhohemi për zhvillimin e raporteve te mira d