E mërkurë, Qershor 19Shtyllat kryesore të Partisë FJALA janë: 1.Zhvillimi ekonomik i vendit, 2.Sundimi i drejtësisë, rendit dhe ligjit.

Konferenca

Konferenca e FJALËS: “Pampersa për liderët politikë” që heshtën përball Vuçiçit

Konferenca e FJALËS: “Pampersa për liderët politikë” që heshtën përball Vuçiçit

Konferenca
FJALA sot organizoj aksionin simbolik të titulluar “Pampersa për liderët politikë” që heshtën përball Vuçiçit Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, të nderuara media, Ne FJALA sot jemi mbledhur këtu për të shprehur shqetësimin tonë për frikën e treguar nga liderët politik të Kosovës. Ata u frikësuan shumë nga ardhja e Vuçiçit në Kosovë. Të kapluar nga frika dhe servilizmi pushtetar, ata nuk ishin në gjendje të dënojnë gjuhën dhe fjalorin e ashpër të Vuçiçit , gjatë vizitës së tij në Kosovë. Vuçiçi foli për Trepçën dhe pasuritë e Kosovës, sikur të ishin të Serbisë e jo të Kosovës. Ai u premtoj qytetarëve serb se do të investoj në Trepçë dhe do ta hapë fabrikën e baterive për punësimin e 300 serbëve. Premtaj edhe hapjen e konvikteve për studentët serb. Vuçiç tregoj edhe
Konferenca e FJALËS: “Ndërhyrja e Serbisë dhe ndikimi i kriminelit Radojçiç në qeverinë e Kosovës”

Konferenca e FJALËS: “Ndërhyrja e Serbisë dhe ndikimi i kriminelit Radojçiç në qeverinë e Kosovës”

Konferenca, Lajme
Konferenca e FJALËS: "Ndërhyrja e Serbisë dhe ndikimi i kriminelit Radojçiç në qeverinë e Kosovës" Prezentuan: Avni Çakmaku, Nderim Sejdiu Të nderuar përfaqësues të mediave, qytetar të nderuar të Kosovës, FJALA e ka pa të rrugës që të prononcohet edhe në këtë formë për shkak të ecurive politike që po ndodhin në Kosovë dhe rreth saj si dhe ndikimet e këtyre ecurive në shtetësinë e saj dhe ndërhyrjet e Serbisë në punët e brendshme të shtet ndërtimit dhe funksionimit. - Ndonëse Kosova ka shpallur pavarësinë 10 vite më parë, prapë se prapë qeveritë e pas Pavarësisë, nuk po arrijnë të pavarësohen në vendimmarrje dhe nuk po kanë forcë, ndoshta as vullnet, të shtrijnë sovranitetin në tërë territorin e Republikës së Kosovës! - Ndikimi i fuqishëm i shtetit serb në vendimmarrjen dhe
Konferenca e FJALËS – Dega në Podujevë në lidhje me konkursin e Drejtorisë së Bujqësisë në Komunën e Podujevës (Video)

Konferenca e FJALËS – Dega në Podujevë në lidhje me konkursin e Drejtorisë së Bujqësisë në Komunën e Podujevës (Video)

Konferenca, Lajme
Konferenca e FJALËS - Dega në Podujevë në lidhje me konkursin e Drejtorisë së Bujqësisë në Komunën e Podujevës (Video) Të dashur qytetarë FJALA dega në Podujevë sot mbajti konferencë për media për të ngritur shqetësimin tonë ndaj konkursit të fundit të Drejtorisë së Bujqësisë në Podujevë, konkurs i cili është plotësisht diskriminues. FJALA në konferencë u prezantua nga Nënkryetari i degës në Podujevë magjistri Muharrem Musliu dhe nga anëtar i kryesisë Driton Rexhepi. Me poshtë gjëni edhe reagimin e plotë të FJALËS dega në Podujevë : Të nderuara media fillimisht na lejoni të ju falenderojmë për prezencen tuaj në ketë konferencë të Partisë FJALA. Ne sot kemi dalur ta shprehim shqetësimin tonë dhe të reagojmë ndaj konkursit të Drejtorisë së Bujqësisë në lidhje me subvencionimin
Konferenca e FJALËS: “Kundërshtimi i Demarkacionit”

Konferenca e FJALËS: “Kundërshtimi i Demarkacionit”

Konferenca, Lajme
Konferenca e FJALËS: "Kundërshtimi i Demarkacionit" Prezantuan: Nderim Sejdiu dhe Bedri Bytyçi Të gjithë jemi në dijeni për gjendjen e qytetarëve dhe shtetit në përgjithësi, gjendje e krijuar nga politikbërësit e Kosovës, të cilët e kanë stopuar funksionimin e Kuvendit dhe njëkohësisht edhe vet shtetit. Votimi i Demarkacioni dhe kalimi në parlament i kësaj marrëveshje, do të jetë një grusht i rëndë për ata që e votuan këtë legjislativ, por njëkohësisht edhe luftën e bërë për atë tokë të vendit tonë, që sot në një mënyrë apo tjetër po i falet Malit të Zi. Faji kryesor për këtë gjendje është nga vet Qeveria dhe deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës, të cilët për interesa të ngushta personale po lobojnë me çdo kusht që ta ratifikojnë këtë marrëveshje, për më keq, Qeveria e
Konferenca e FJALËS: Izolimi i Kosovës

Konferenca e FJALËS: Izolimi i Kosovës

Konferenca, Lajme
Konferenca e FJALËS: Izolimi i Kosovës Prishtinë, 30.01.2018 Prezentuan: Fatlum Krasniqi - Jurist, Sali Kabashi - Magjistër i Historisë Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës, të nderuar përfaqësues të mediave, Ne FJALA shprehim shqetësimin tonë të thellë për izolimin e Republikës së Kosovës nga bashkësia ndërkombëtare. Ky izolim është pasojë e politikës së gabuar të institucioneve kryesore të vendit tonë, Presidencës, Kuvendit dhe Qeverisë. Ne mendojmë që mungesa e sundimit të ligjit, dhe shkalla e lartë e krimit të organizuar dhe korrupsionit i kanë kontribuar në masë të madhe këtij izolimi që edhe kjo qeveri si të gjitha qeveritë e deritanishme po tregohen të pafuqishme. Këtij izolimi të Kosovës po i kontribon edhe opozita konkretisht VV-ja dhe LDK-ja, e që
Konferenca e FJALËS: Më mirë bursa për studentët së sa rritje pagash për Qeveritarët

Konferenca e FJALËS: Më mirë bursa për studentët së sa rritje pagash për Qeveritarët

Konferenca, Lajme
Konferenca e FJALËS: Më mirë bursa për studentët së sa rritje pagash për Qeveritarët FJALA mbajti sot konferencë për media në sheshin e Prishtinës. Në konferencë FJALA u prezentua me Marigona Krasniqin dhe Hamit Gashin. Më poshtë keni tekstin si vijon: Në emër të subjektit politik FJALA, veçanërisht në emër të forumit rinor të FJALËS kemi dal sot të shprehim shqetësimin dhe indinjatën tonë për vendimin që studentëve të dalluar të i’u zvogëlohet bursa. Me uljen e bursës në radhë të parë po nënqmohet studenti, po destimulohet, kjo pastaj është e dëmshme edhe për të ardhmen e vendit kur dihet se një rini e arsimuar është shpresë për një të ardhme më të ndritur. Bursa është meritë e studentëve dhe u takon atyre për përkushtimin dhe rezultatet e arritura në studime dhe si të tillë d