E mërkurë, Korrik 24Shtyllat kryesore të Partisë FJALA janë: 1.Zhvillimi ekonomik i vendit, 2.Sundimi i drejtësisë, rendit dhe ligjit.

Opinione

Çakmaku: PROJEKTLIGJI PËR SHËNDET RIPRODHUES DHE FERTILIZIM TË ASISTUAR

Çakmaku: PROJEKTLIGJI PËR SHËNDET RIPRODHUES DHE FERTILIZIM TË ASISTUAR

Lajme, Opinione
PROJEKTLIGJI PËR SHËNDET RIPRODHUES DHE FERTILIZIM TË ASISTUAR Shkruan: Avni Çakmaku Një pyetje që lind natyrshëm me kalimin e këtij projekt ligji në komisionin parlamentarë është se Kush është i interesuar që më në fund shqiptarëve tu hiqet mundësia e përcjelljës të gjenit shqiptarë i cili do ta ipte mundësin që në aspektin edhe shkencorë ta dëshmoi edhe rrjedhën historike dhe lashtësin e popullit përmes identifikimit të kromozomit Y. Pas një odisejade të cenimit të gjithë vlerave kombtare qofshin në rrafshin kulturorë, ekonomik, social, religjioz, tash po cenohet edhe aspekti biologjik i shqiptarëve që në një të ardhme jo aq të largët ne nuk do të mund të identifikohemi si pasardhës të një trungu të lashtë autokton të këtyre trevave në të cilat thirremi në të drejtën histori
Çakmaku: Qeveria zgjidhet për të qeverisë në të mirë të qytetarëve, në momentin që ajo nuk e kryen detyrën duhet liruar rrugën

Çakmaku: Qeveria zgjidhet për të qeverisë në të mirë të qytetarëve, në momentin që ajo nuk e kryen detyrën duhet liruar rrugën

Lajme, Opinione
Opinion: Qeveria zgjidhet për të qeverisë në të mirë të qytetarëve, në momentin që ajo nuk e kryen detyrën duhet liruar rrugën Shkruan: MSc.Avni Çakmaku Të nderuar qytetarë të Kosovës Trajektorja e jetës tonë socio-ekonomike e ka filluar një stampedo drejt humnerës me të gjitha pasojat të cilat lindin nga kjo ramje, nga e cila ramje po duket se qeveria e ka humbë mundësin e adoptimit dhe të dhënies së mundësisë të ndërmarrjes së ndonjë veprimi i cili do të amortizonte sado pakë pasojat. Duhet detyrimisht të vendoset një bajpas përndryshe ma nuk do të ketë mundësi riparimi dhe qeveria po duket se është e vetëdijshme për gjendjen në të cilën jemi dhe në paaftësi të veprimit po duket se ajo do të shfrytëzoi shantazhimin me mundësin e një konflikti të armatosur sepse vetëm percep
Çakmaku: Marrëveshja  Franko – Gjermane dhe pozicionimi i qeveris së Kosovës karshi këtij dokumenti

Çakmaku: Marrëveshja Franko – Gjermane dhe pozicionimi i qeveris së Kosovës karshi këtij dokumenti

Lajme, Opinione
Çakmaku: Marrëveshja Franko – Gjermane dhe pozicionimi i qeveris së Kosovës karshi këtij dokumenti Shkuan: MSc.Avni Çakmaku Qytetarët nderuar të Kosovës jemi para një momenti i cili definitivishtë do të përcaktoi të tashmen dhe të ardhmen e Kosovës ose si shtet ose si surrogat shtetërorë i cili as në kuptimin formal as legal Kosova nuk do të jetë shtet funksional në tërë territorin e sajë. Nëse e lexojmë me kujdes dokumentin, është shumë i balancuar në kuptimin e asaj se secila palë mund ta prezantoi vetën si fituese dhe jam i bindur se qeveria Kurti do të fokusohen veçanërisht në nenet 6 dhe 7, ku kinse epet mundësia që marrëveshja për asociacion e cila është miratuar në vitin 2013 dhe e përmbyllur me 2015 dokument i cili është miratuar edhe nga parlamenti i Kosovës mund të n
Çakmaku: Qeverisë Kurti

Çakmaku: Qeverisë Kurti

Lajme, Opinione
Qeverisë Kurti Shkruan: Avni Çakmaku - Magjistër i Sociologjisë Në të gjithë botën qeverit zgjedhën që ta menaxhojnë me nikoqirllëk jetën socioekonomike të qytetarëve të tyre. Qeverisjet e deri tanishme në kosovë pa përjashtim, qeverisjen e kishin kuptuar privilegj, abuzim, keqpërdorim deri në nivel të krimit me komoditetin e mos përgjegjësisë ligjore. Qeveria gjermane si një shtet me vlera demokratike përkundër një qëndrimi të përgjithshëm të denimit të agresionit rus ndaj ukrainës tërhiqet nga implementimi i sanksioneve të përgjithshme vetëm e vetëm për shkak të mbrojtjës së mirqenjes të qytetarve të vet dhe kjo e dëshmon që përzgjedhja e qytetarve se kujt ti ja japin besimin për të qeverisur ka qenë e qëlluar. E ne? Po duket se kutin e vlersimit sa i përket përzgjedhjes
Krasniqi: Rreth krizës së fundit nga organizatat monopolizuese

Krasniqi: Rreth krizës së fundit nga organizatat monopolizuese

Lajme, Opinione
Rreth krizës së fundit nga organizatat monopolizuese Shkruan: Musa Krasniqi - Magjistër në komunikim ndërkombëtar Ka shumë për të thënë në lidhje me krizën, apo më mirë të themi, kaosin e çmimeve të këtyre ditëve të fundit në vendin tonë. Po e filloj me fjalinë e hoxhës sonë nga Shqipëria, Mustafa Tërniqi ku thotë: “Populli nuk voton për të dëgjuar justifikimet pse po rriten çmimet, por ai voton që njerëzit e votuar të gjejnë zgjidhje në situata të tilla”. Pastaj vazhdojmë më fjalën e Muhamedit alejhisselam: “Kush bën monopol është prej gabimtarëve”. Monopoli shkakton një numër sëmundjesh ekonomike dhe sociale, siç është papunësia, inflacioni, depresioni, mitmarrja, hipokrizia, vjedhja, mashtrimi etj. Për të dalë nga kriza në të cilën kemi rënë si shtet, u bëjmë thirrje pol
Opinion rreth kodit civil nga Avni Çakmaku

Opinion rreth kodit civil nga Avni Çakmaku

Lajme, Opinione
Opinion rreth kodit civil nga Avni Çakmaku Qytetarë të nderuar të Kosovës si dhe ju përfaqësues, deputet të parlamentit të Kosovës, përkundër gjendjës alarmante në të gjitha fushat shoqërore të cilat po e vënë në pikpyetje ekzistencën dhe funksionimin e shtetit, së fundmi iniciativa për ndryshimet në ligjin për familjen 2004/32 është tendenca e përmbylljës përfundimtare e të gjitha veprimeve anti kombëtare të të gjitha qeverive dhe legjislaturave të deritanishme të cilat shkojnë në kundështim me të gjitha vlerat shoqërore, kulturore, fetare, të cilat kanë qenë elemente të cilat e kanë mundësuar mbijetesën dhe avancimin e pozitës tonë deri te krijimi i shtetit të Kosovës. Nëse jemi të vetëdishëm se jemi duke i përballur me fenomenin e emigrimit biblik, me ramjen e natalitetit i ci
Krasniqi: Arkivat apo “Jo negociata, Vetëvendosje”?

Krasniqi: Arkivat apo “Jo negociata, Vetëvendosje”?

Lajme, Opinione
Krasniqi: Arkivat apo “Jo negociata, Vetëvendosje”? Shkruan: Musa Krasniqi - Magjistër në komunikim ndërkombëtar Për cilat arkiva po flasin zëvendëskryeministri Besnik Bislimi, përmes gjuhës së shefit të tij kryeministrit Albin Kurti dhe shokët e tyre të bisedimeve Aleksandër Vuçiq dhe bishtat e tij serbë e evropianë? Janë disa çështje me rëndësi të përmenden në lidhje me muhabetet e kota që po zhvillohen në mes të këtyre aktorëve të lartëpërmendur. Së pari duhet t`ia kujtojmë kryeministrit tonë se në shekullin XXI, një politikani nuk i takon të thotë: “Jo negociata”, sepse në kohën e civilizimit njerëzit duhet të negociojnë për gjithçka e jo të luftojnë, të djegin e të tërhiqen zvarrë për gjithçka por duhet të përdorin mendjen e gjuhën për zgjidhje të problemeve. Nëse dikur
Çakmaku: Çka pas pandemisë COVID 19?

Çakmaku: Çka pas pandemisë COVID 19?

Lajme, Opinione
Çakmaku: Çka pas pandemisë COVID 19? Shkruan: Avni Çakmaku (magjistër i Sociologjisë) Pandemia COVID 19 shpërfaqi dobësi të mëdha në planifikimet strategjike në nivel global por edhe në nivel shtetesh në veçanti. Si problem parësor duel të jenë sistemet shëndetësore të shteteve ku për shkak të komercializmit ekstrem të këtij sektori vital pothuaj se të gjitha shtetet u përballën me probleme infrastrukturore të shëndetësisë publike, mungesa të theksuara të personelit mjekësorë, kapaciteteve akomoduese për përballimin e një epidemie jo të kësaj përmase por edhe të një epidemie shumë në përmasa më të vogla, sistemi financiar pothuaj se kollapsoi për shkak të nevojave për një karantinim shtetëror ku pothuaj se çdo veprimtari ekonomike u pru buzë falimentimit me mundësi që edhe sektori